MEDOJEVIĆ NA RAZGOVORU ZBOG RATNIH ZLOČINA?


IZVOR: Tanjug, Republika - 21.12.2017 | 17:19


Lidera Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvalo je Specijalno policijsko odeljenje na razgovor zbog saznanja o navodnim zlostavljanjima za vreme ratnih dešavanja, preneo je portal RTCG.

Foto: youtube.com/Pokret za Promjene

U pozivu stoji da će Medojević biti prinudno priveden, ukoliko se sutra ne pojavi na razgovor

- Glavni specijalni tuzilac Milivoje Katnić nastavlja da brutalno zloupotrebljava službena ovlašćenja , tužilastvo i bruka državu Crnu Goru , stavljajujuci SDT u funkciju licnog obračuna sa liderima Demokratskog fronta, a posebno povodom njegovih nepocinstava tokom 1991. i 1992. u zločinima na Dubrovačkom ratištu - saopštio je Medojević.

On je kazao da je Katnić "i minstar unutrašnjih poslova i direktor policije, i Vrhovni državni tužilac i predsednik Vrhovnog suda i da protivustavno i protivzakonito vrši progon lidera DF".

Medojević smatra da je ponašanje Katnića problem celokupne javnost, te da će o svemu informisati predstavnike EU i "međunarodne prijatelje od kojh se očekuje adekvatna reakcija na zaustavljanju mešanja Katnica u delovanje najjačeg parlamentarnig opozicionog subjekta - Demokatskog Fronta".