SVI GA SE PLAŠE: Milo JEDINI kandidat za predsednika!


IZVOR: Tanjug, Republika - 23.01.2021 | 10:51


Predsedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je uoči sutrašnjeg 9. Kongresa jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Ðukanović, saopšteno je iz te stranke.

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović sa suprugom

Kao se navodi, kandidati za potpredsednike su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

- Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsednika - saopšteno je nakon sednice Predsedništva DPS-a koja je održana sinoć.


Na sednici je ponovljeno opređeljenje da se za dve godine sve predsednike Opštinskih odbora kao i predsednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem.

- Konstatovano je da Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost, kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dele ove vrednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja - zaključuje se u saopštenju DPS-a.