Nebojša Medojević kandidat za MINISTRA ODBRANE! Krivokapić na potezu


IZVOR: Republika - 16.10.2020 | 07:55


Pokret za promene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i mesto potpredsednika Vlade, a da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsednika PzP-a Branku Raduloviću

Foto: youtube.com/Pokret za Promjene

Nebojša Medojević

To je Danu kazala funkcionerka PzP-a Branka Bošnjak, koja je dodala da je ona predložena za resor prosvete, dok je Veljko Vasiljević predložen za resor održivog razvoja i turizma.

Na zahtev mandatara Zdravka Krivokapića, sve partije su već dostavile zahteve za ministarstva za koja smatraju da imaju kadar dovoljno kvalitetan za čelne pozicije u tim resorima. Međutim, nijedna partija osim Pokreta za promene (PzP) još nema imena za resore za koja su pokazali interesovanje.

Poslanik PzP-a Branka Bošnjak kazala je da su prilikom odluke o izboru resora birali odbranu, nauku, obrazovanje i Ministarstvo za održivi razvoj i turizam zato što smatraju da imaju ljude koji su najbolji i najkvalifikovaniji za te pozicije.

Istakla je da u partiji imaju mnogo više stručnjaka od predloženih, ali nisu hteli da budu neskromni u zahtevima, već da oni budu u skladu sa izbornim rezultatom.

- Pokret za promene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i funkciju potpredsednika Vlade, da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsjednika PzP-a Branku Raduloviću, dok smo Veljka Vasiljevića predložili za resor za održivi razvoj i turizam, a mene za resor prosvete. Smatramo i da Ministarstvo nauke treba da se transformiše u ministarstvo nauke, tehnologije i razvoja i da bi Branko Radulović, redovni profesor na Univerzitetu, potvrđen i u nauci i u privredi, kao dobitnik Avnojske nagrade za najbolju privrednu organizaciju MZT, mogao da kroz to ministarstvo pokrene novi investicioni ciklus nauke u funkciji provrednog razvoja - rekla je Bošnjak.

Što se tiče predloga da Medojević bude na čelu Ministarstva odbrane, ona je kazala da su se vodili time što ga za tu poziciju preporučuje i što je, između ostalog, dobitnik nagrade za doprinos u borbi protiv korupcije koju dodeljuje američka agencija za tu oblast.