Krvava ustaška obuka: Oficir odvaljivao vojnika, sud papreno kaznio Hrvatsku!


IZVOR: slobodnadalmacija.hr, Republika - 14.05.2019 | 09:34


Ministarstvo obrane Hrvatske moraće vojniku Anti J. (30) da isplati 10.000 kuna, odnosno oko 160.000 dinara naknade jer ga je nadređeni maltretirao i zlostavljao na najsurovije moguće načine.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Ante J. pripadnik je jedinice Hrvatske vojske Vukovi - Gospić, a  kao vojnik pretrpeo je pravu torturu od strane oficira koji ga je terao da radi 1.500 sklekova, tukao ga pendrekom i vezivao za krevet.

- Zaposlen sam u HV od decembra 2011. godine i u to vreme, u februaru 2016. zapovednik je bio Dražen H.  Dve godine me je psihički i fizički maltretirao na razne načine, bez ikakvog razloga. Vezavao me je lisicama za krevet i tukao pendrekom i slično - ispovedio se vojnik.

Ante J. istakao je i da ga je Dražen H. terao da napravi dva puta po 500 sklekova u četiri dana, te da je zapisivao u svojoj svesci radi li vojnik vežbe kako treba. 

Na sve to, dok ga je terao da radi sklekove, oficir je vojniku na laptopu pokazivao porno snimke i govorio da će tako neko drugi zadovoljavati njegovu ženu.

Nakon maltretiranja od strane nadređenog, hrvatskom vojniku pukao je bedreni mišić, zbog čega će, ako presuda Opštinskog suda u Splitu postane punomoćna, hrvatsko Ministarstvo odbrane morati da plati štetu Anti 10.000 kuna, odnosno oko 160.000 dinara.