Železnjak traži od režima u Crnoj Gori: Zaustavite represiju i bezakonje


IZVOR: blic.rs, Republika - 01.12.2018 | 19:49


Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Ruske Federacije Sergej Železnjak apelovao je na crnogorske vlasti da odmah zaustave politički motivisanu represiju i bezakonje protiv dvojice lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Sergej Železnjak

Povodom hapšenja Medojevića i pokušaja hapšenja njegovog kolege Kneževića, Železnjak je pozvao crnogorske vlasti i rukovodstvo Skupštine na konstruktivni dijalog sa opozicijom u cilju mirnog političkog rešavanja sukoba.

- Nažalost, rukovodstvo Crne Gore tokom godina izazivalo je veliko nezadovoljstvo kroz svoje neodgovorne akcije, pa je trenutno pogoršanje situacije još jedna negativna posledica ovakve politike vlasti u zemlji. U atmosferi strasti, potrebno je uložiti sve napore da se spreči dalje eskalacija tenzija i rast građanskog sukoba - naveo je Železnjak u pisanoj izjavi koju prenose crnogorski mediji.

Medojević je uhapšen u četvrtak uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Nalog za hapšenje izdat je i za lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koji je, takođe, odbio da svedoči o ranije iznesenim tvrdnjama u ovom predmetu. Pravni zastupnici poslanika DF-a predali su žalbu Apelacionom sudu, koji bi trebalo da se izjasni u roku od 48 časova.