KAKVE REČI: Noletov najveći krtičar tvrdi da je Srbin bolji od Nadala i Federera


IZVOR: Republika - 12.09.2018 | 09:01


Neverovatno! Mats Vilander je često znao da svojim komentarima razbesni sve navijače Novaka Đokovića. Godinama je važio za jednog od najvećih kritičara igre naše asa, a sada... Dogodio se totalni preokret.

Foto: Tanjug/AP

Vilander je tokom US Opena često znao da pohvali Srbija. Kada se Nole popeo na tron u Njujorku, legendarni as bio je oduševljen. To osećanje ga nije još uvek prošlo. Konačno je rešio da se pokloni Novaku. I to kao nikada pre.

On je pisao kolumnu za francuski "L'Ekip". I ono što je poručio svetu je fantastično.

- Đoković je najblistaviji od svih velikih šampiona. Možda se radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer, niko mu ništa ne može. Neverovatno je kako uspeva da ovu veoma kompleksnu igru svede na jednostavne trikove. I sve to, tako da izbegava komplikovane poteze i nepotreban rizik - napisao je Vilander.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

A onda je otišao i korak dalje.

- Ne postoje slabosti u njegovoj igri. On je čovek-zid. Ne možeš proći. To je prvi i osnovni razlog zbog čega je on najbolji sportista kog je tenis ikada video. I jedan od najboljih u svetu sporta, svih vremena. Svrstao bih ga u društvo sa Džordanom i Alijem. Mogli bismo dodati i Bolta - zaključio je on.

Jedno je sigurno, ovo nismo očekivali. Mats, svaka čast!