Henman zna Noletu boljku: MORA DA PORADI NA FIZIČKOJ SPREMI


IZVOR: Republika - 04.05.2018 | 11:53


Bivši teniser iz Velike Britanije Tim Henman, koji je zauzimao četvrto mesto na ATP listi tokom svoje igračke karijere, kaže da Novak Đoković mora da poradi na svojoj fizičkoj spremi i da pobedi neke mečeve kako bi povratio samopouzdanje.

Foto: Starsport

Đoković radi na popravljanju fizičke spreme

- Realnost sa igračima je ta da svi moraju da budu stoprocentno zdravi. Postoje neki mnogo teški mečevi i, ako niste sto posto spremni, nećete moći da se takmičite - rekao je Henman.

Britanac je ovom izjavom aludirao na svog sunarodnika Endija Marija, ali i na najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. 

- Đoković je dugo vukao problem sa laktom, ali sada izgleda kao da je spreman i čak je i odigrao neke mečeve na šljaci. On mora da poradi na fizičkoj spremi i pobedi neke mečeve kako bi opet mogao da počne da razmišlja o osvajanju titula na najvećim turnirima - izjavio je Henman za "Express sport". 

Henman je izjavio da veruje da će Nadal i u budućnosti ostati neprikosnoven na prvom mestu.

- On je stvarno neverovatan. Ne samo zbog njegovog kvaliteta već i fizikalija. Oporavio se od povrede i odmah osvojio Monte Karlo i Barselonu. Glavni je favorit, kao i uvek, za osvajanje Rolan Garosa - zaključio je jedan od najvećih britanskih tenisera ikada.