NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE JOŠ ČEKATI NA IME PROTIVNIKA! Svetski broj jedan DOBRO PROŠAO na žrebu! Prva MINA u osmini finala!


IZVOR: Republika/ L. M. - 11.01.2024 | 03:01


Još nije poznato ime prvog protivnika.

Foto: www.profimedia.rs
NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE JOŠ ČEKATI NA IME PROTIVNIKA! Svetski broj jedan DOBRO PROŠAO na žrebu! Prva MINA u osmini finala!

Novak Đoković još nije saznao je rivala na predstojećem Australijan openu, koji počinje u nedelju, 14. januara.

Srpski teniser će u prvom kolu igrati protiv jednog od pobednika kvalifikacija, ili takozvanog "laki luzer" igrača. 

Ako prođe prvu prepreku, Novak će naleteti na boljeg iz duela Aleksej Popirin protiv Marka Polmansa. 

Već u trećem kolu potencijalni rival Srbinu mogao bi biti legendarni britanski teniser Endi Marej, kao i Tomas Martin Ečeveri, kome je svetski broj jedan idol. 

 

 

Osmina finala može da mu donese prvu minu u vidu meča protiv Bena Šeltona, što bi bila repriza kontroverznog polufinala sa US opena. Pored Amerikanca, u opticaju su Sten Vavrinka i Adrijan Manarino.

U četvrtfinalu Novak će imati nešto lakši zadatak, pošto najteži rival može da mu bude Stefanos Cicipas, koji nije u formi i koga je svetski broj jedan pobedio u poslednjih deset mečeva zaredom, uključujući prošlogodišnje finale turnira u Australiji. 

Polufinale Australijan opena za Đokovića bi mogao da bude prvi pravi ispit, pošto se tada može sastati sa Janekom Sinerom, od koga je izgubio u dva od poslednja tri meča. U Italijanovoj četvrtini žreba nalaze se takođe i Aleks de Minor, Novakov "dželat"  na Junajted kupu, kao i Andrej Rubljov, nikada učesnik polufinala Gredn slem turnira.

 

 

Sa potpuno druge strane žreba nalaze se Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Kasper Rud i Holger Rune.

Ostali srpski igrači nalaze se u Alkarazovoj polovini žreba. Dušan Lajović igra protiv kvalifikanta, Miomir Kecmanović ide na Josukea Vatunakia, a Laslo Đere igra sa Arturom Kazoom. Hamad Međedović je još uvek u kvalifikacijama, i potencijalni je Đokovićev protivnik u prvom kolu. 

 

 

Novak je najtrofejniji igrač turnira u Melburnu u istoriji. Kraj svog imena, svetski broj jedan ima deset titula, a takođe je i rekorder u uzastopnim titulama u Australiji, što je uspeo u dva navrata, između 2011. i 2013, kao i između 2019. i 2021. godine. 

BONUS VIDEO