Brazilci tuže Novaka Đokovića


IZVOR: Republika - 22.02.2018 | 18:28


Tužilac Rio de Žaneira pokrenuo je sudski postupak protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića zbog navodnih "administrativnih neregularnosti", koje su pratile njegovu posetu tom gradu 2012. godine, prenosi "O'Globo".

Foto: Tanjug/AP

Đoković ne može da veruje šta mu se dešava

Đoković je pre skoro šest godina u Riju igrao egzbicioni meč sa Gustavom Kuertenom i otvorio školu tenisa, koja nosi njegovo ime.

Kako navodi "O'Globo", poseta i sve aktivnosti organizovale su dve kompanije - "Deki 10" i "Adma Eventos", koje su se, takođe našle pod sumnjom tužilaštva.

Jedan od vlasnika kompanije "Deki 10" je srpski fudbaler Dejan Rambo Petković, koji je velika fudbalska zvezda u Brazilu i bivši as Flamenga.

Kako navodi list, unajmljivanje ove dve kompanije za organizaciju Đokovićeve posete urađeno je na neregularan način - bez tendera.

Ovaj list navodi da je ovom prilikom oštećen gradski budžet za 2.800.000 brazilskih reala, što je oko milion dolara.

Postupak se vodi i protiv Marsije Beatris Isidoro, bivše sekretarke za sport države Rio.

"O'Globo" navodi da je Đokovićevo gostovanje u Riju bilo u centru pažnje i 2014. godine, kada je objavljeno da mu Vlada države Rio de Žaneiro duguje više od 1,6 miliona reala (oko 600.00 dolara), kao naknadu za njegovu posetu. 

Tada je Đokovićev domaćin i veliki prijatelj Gustavo Kuerten rekao da je u pitanju "nedostatak poštovanja Vlade prema obavezama koje su preuzete". 

Đoković se oporavlja od povrede lakta, a na teren bi mogao da se vrati u martu.