SVE MINA DO MINE! Evo kako sada izgleda PUT Novaka do PEHARA na Vimbldonu!


IZVOR: Republika - 08.07.2023 | 07:34


Na velikim iskušenjima do kraja turnira.

Foto: Tanjug/AP
SVE MINA DO MINE! Evo kako sada izgleda PUT Novaka do PEHARA na Vimbldonu!

Prebrodio je Novak Đoković prepreku zvanu Stan Vavrinka i plasirao se u osminu finala Vimbldona. Ekspresnom igrom srpski as je izbegao da njegov duel ode u drugi dan zbog "policijskog časa", pa će u narednoj rundi igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača. 

Samo još četiri pobede dele Noleta od osmog pehara u Londonu, a ukupno 24. grend slema, čime bi se još više učvrstio ispred Rafaela Nadala koji bi ostao na 22 pehara sa najvećih turnira.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Ono što je važnije da će Đoković imati velika iskušenja u preostalim mečevima na Vimbldonu, ukoliko savlada Hurkača, a budući da je to uradio u svih prethodnih pet međusobnih duela, treba verovati u to.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Naredna mina Novaku bio bi pobednik reprize finala Halea između Andreja Rubljova iz Rusije i Aleksandera Bublika iz Kazahstana.

Tada je bolji bio Kazahstanac, koji i na Vimbldonu pokazuje da je u sjajnoj formi i da mu trava očigledno sjajno leži. Na putu do osmine finala izgubio je samo set, dok je Rubljov prepustio dva.

U polufinalu bi Đoković igrao, verovatno, protiv Janika Sinera iz Italije ili Denisa Šapovalova iz Kanade, obzirom da su obojica veliki favoriti u svojim duelima osmine finala protiv Kolumbijca Galana i Rusa Safijulina.

Na kraju, za finale se ostavlja velika poslastica, gde bi Đokovića ako sve bude išlo bez iznenađenja ponovo sačekao Karlos Alkaraz. Ne treba zaboraviti da su u tom delu žreba još Danac Holger Rune i Rus Danil Medvedev, ali je Španac uz Novaka najviše pokazao u dosadašnjem toku turnira.

BONUS VIDEO