NOVAK SE VRAĆA NA SVETSKI TRON?! Evo koliko je Đoković ZARADIO plasmanom u ČETVRTFINALE! Zna se šta mu je POTREBNO za osvajanje prvog mesta!


IZVOR: Republika - 04.06.2023 | 18:30


Najbolji srpski teniser je rutinskom igrom preslišao Huana Pabla Variljasa iz Perua.

Foto: Tanjug
NOVAK SE VRAĆA NA SVETSKI TRON?! Evo koliko je Đoković ZARADIO plasmanom u ČETVRTFINALE! Zna se šta mu je POTREBNO za osvajanje prvog mesta!

Ubedljivom pobedom od 3:0 protiv Peruanca, Nole je zakazao meč sa Karenom Hačanovim.

Rus je prethodno bio bolji od Italijana Lorenca Sonega u četiri seta, pa će u desetom međusobnom duelu sa Đokovićem odlučivati o putniku za polufinale Rolan Garosa.

Samim plasmanom u četvrtfinale, srpski as je već odbranio prošlogodišnje poene iz Pariza, pošto je tada ispao od Španca Rafaela Nadala (1:3), koji se kasnije okitio rekordnom 14. titulom na drugom grend slemu u sezni.

Ovakav rasplet situacije govori da Đoković neće ukoliko, daleko bilo, ispadne od Hačanova u narednom okršaju i zadržaće trenutnih 5.955 poena, ali bi značajno mogao da unapredi bodovni saldo ulaskom među četiri na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Foto: Tanjug

Danil Medvedev

Ako se to dogodi, Novak će sigurno preteći na drugom mestu još jednog Rusa Danila Medvedeva, koji ima 6.100 bodova, a u Parizu je završio učešće senzacionalnom eliminacijom u drugom kolu od Brazilca Tjaga Sejbota sa 2:3. Zbog toga je ruski as izgubio 230 bodova u odnosu na start Rolan Garosa.

Lako se može dogoditi da već do završetka takmičenja u Bulonjskoj šumi, najbolji srpski teniser pretekne i prvog reketa sveta Karlosa Alkarasa i preuzme čelo ATP liste. Da bi se to dogodilo, neophodno je da Đoković podigne šampionski pehar, a da "Karlitos" ispadne u polufinalu ili od Lorenca Musetija, što je malo verovatno, a da Novak stigne do finala.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Kada se radi o novčanim nagradama, Nole je plasmanom u četvrtfinale zaradio 400.000 evra ili, preciznije, 434.094 dolara, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 5,26 odsto.

Ukoliko prvi teniser Srbije prođe u polufinale, zaradiće 630.000 evra, a za plasman u finale dobija 1.150.000 evropskih novčanica. Pobednik Rolan Garosa inkasiraće dvostruko veći iznos od 2.300.000 evra.

BONUS VIDEO