ČEKA SE NOVAKOV ODGOVOR! Kakve REČI Nadal o RIVALSTVU sa Đokovićem!


IZVOR: Republika - 20.05.2023 | 16:50


Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Rolan Garosu, jer je završio tekuću sezonu.

Foto: Profimedia.rs
ČEKA SE NOVAKOV ODGOVOR! Kakve REČI Nadal o RIVALSTVU sa Đokovićem!

Dugo traje rivalstvo Novaka Đokovića i "kralja šljake" Rafaela Nadala. Srpski i španski teniser odigrali su u blistavim karijerama 59 mečeva, a poslednji je bio prošle godine na Rolan Garosu.

Španac je tada zaustavio Noleta, a kasnije u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda.

Đoković je nedavno na Mastersu u Rimu za Tenis TV govorio ko su mu najveći rivali i tada je izjavio da je za njega ono koje ima protiv "Bika sa Majorke", ubedljivo najveće.

- Sve dok igramo, Nadal će uvek biti moj najveći rival, bez obzira na mesto na listi ili šta se dešava oko nas - rekao je tada prvi reket Srbije.

Onog dana kada je zvanično saopštio na konferenciji za medije da neće učestvovati na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rafa je odgovorio i na pitanje da prokomentariše Đokovićevu izjavu.

Foto: www.profimedia.rs

 

- U potpunosti razumem šta Novak kaže, ali on to ne vidi u sadašnjem momentu, to će biti pre u istorijskom smislu. Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta - istakao je Nadal.

Rafa je dodao da ne zna ni kada će biti u stanju da ponovo trenira, ali da bi voleo da karijeru završi na svoj način. Ne krije da bi želeo u 2024. da se pojavi na nekom od turnira ukoliko mu to zdravlje dozvoli, naročito na omiljenom Rolan Garosu i najvećem sportskom događaju naredne godine, a to su Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO