ŠTA ĆE NOLE REĆI NA OVO? Alkaras UPUTIO Đokoviću jasnu PORUKU!


IZVOR: Republika - 22.04.2023 | 10:28


Najbolji svetski teniser Novak Đoković doživeo je eliminaciju sa Srpska opena.

Foto: Tanjug/AP
ŠTA ĆE NOLE REĆI NA OVO? Alkaras UPUTIO Đokoviću jasnu PORUKU!

Nole je u četvrtfinalu turnira iz serije 250 u Banjaluci ispao od Dušana Lajovića u dva seta, rezultatom 4:6, 6:7 (6:8).

Srpski as je doživeo ranu eliminaciju i na Mastersu u Monte Karlu, pošto je izgubio od Lorenca Musetija iz Italije u osmini finala.

Italijan je kasnije ekspresno ispao, porazom od sunarodnika Janika Sinera, koga je u finalu zaustavio Rus Andrej Rubljov, osvojivši svoju prvu Masters titulu u karijeri.

Najbliži Novakov pratilac i doskorašnji lider ATP liste Karlos Alkaras ne zavarava se ranim eliminacijama Đokovića iz Kneževine i Banjaluke.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

- Ne bih znao da kažem da li je Đoković na šljaci najteži rival, ali Đoković je Đoković. Jeste izgubio u osmini finala Monte Karla i u četvrtfinalu Banjaluke, ali može da osvoji i Madrid i Rim - rekao je Alkaras, koji se danas na ATP turniru u Barseloni sastaje sa Britancem Danijelom Evansom u četvrtfinalu.

Španac i Srbin su se samo jednom sastali u dosadašnjim karijerama. Bilo je to prošle godine na Mastersu u Madridu, kada je "Karlitos" slavio posle preokreta rezultatom 2:1 (6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:5)) i osvojio svoju prvu Masters titulu.

Posle toga je krenuo njegov meteorski uspon ka svetskoj listi najboljih tenisera današnjice, pošto je tokom 2022. godine podigao i premijerni trofej Grend slema, na US Openu, jer je u finalu pobedio Kaspera Ruda sa 3:1.

BONUS VIDEO