KAKO JE SVET IZGLEDAO KADA JE NOVAK PRVI PUT POSTAO BROJ 1? Ubijen Bin Laden, uhapšen Ratko Mladić, igrice su se igrale na PS3, a Zadruga nije postojala


IZVOR: Republika - 27.02.2023 | 12:11


Mlađi Novakovi navijači za neke od ovih stvari možda nisu ni čuli.

Foto: Starsport
KAKO JE SVET IZGLEDAO KADA JE NOVAK PRVI PUT POSTAO BROJ 1? Ubijen Bin Laden, uhapšen Ratko Mladić, igrice su se igrale na PS3, a Zadruga nije postojala

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković postao je apsolutni teniski vladar, pošto je započeo 378. nedelju na vrhu ATP liste.

Nole je na taj način i zvanično postao najuspešniji akter u istoriji "belog sporta", računajući i žene i muškarce.

Do prošle nedelje je ta titula pripadala Štefi Graf, prethodne sedmice su je Nemica i Novak delili, a od ovog ponedeljka se srpski as osamostalio na tronu.

Podsetimo, Đoković je svoju vladavinu započeo pre skoro 12 godina, tačnije 4. jula 2011.

Bilo je to posle velike pobede u finalu Vimbldona nad Rafaelom Nadalom sa 3:1 (6:4, 6:1, 1:6, 6:3).

U nastavku ćemo se podsetiti kako je svet izgledao u trenutku kada je Nole po prvi put zauzeo čelo ATP liste.

Nešto više od mesec dana pre nego što je Novak postao prvi reket sveta, uhapšen je general Ratko Mladić, a takođe u maju mesecu je tadašnji predsednik SAD Barak Obama potvrdio da je ubijen ozloglašeni terorista Osama Bin Laden.

Foto: Tanjug/AP

Ratko Mladić

Bio je to početak proizvodnje pametnih telefona, pa je primera radi Ajfon izbacio tek četvrti aparat, a Samsung tek drugi iz svoje Galaksi serije.

Zaljubljenici u video igirice su uživali u konzolama kao što su Plejstejšn 3 ili Iksboks 360, koji je drugi u toj seriji.

Što se sporta tiče, Ligu šampiona je osvojila Barselona koja je u finalu pobedila Mančester junajted sa 3:1, dok je pehar u Evroligi pripao Panatinaikosu koji je savladao Makabi rezultatom 78:70.

Te godine se igrao i 45. Superboul, a titulu su osvojili Grin Bej Pakersi, dok su NBA pokorili Dalas Maveriksi koji su u velikom finalu srušili Majami Hit predvođen Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom.

Mark Markez je tek debitovao u Moto 2 kategoriji, dok je u Moto GP vozio Marko Simončeli koji je poginuo na trci u Maleziji tri i po meseca nakon što je Novak postao prvi reket sveta.

Pari Sen Žermen je 2011. poslednji put propustio šansu da se plasira u Ligu šampiona, pošto je bio tek četvrti na tabeli Lige 1.

Te 2011. godine je Partizan imao apsolutnu vladavinu u srpskom fudbalu i košarci. Crno-beli su u fudbalu osvojili duplu, a u košarci triplu krunu.

Za kraj, najpopularniji rijaliti šou u regionu "Zadruga" nije postojao.

BONUS VIDEO