AUSTRALIJAN OPEN PONOVO UZ NADALA: Đoković saznao LOŠU VEST pred start turnira!


IZVOR: Republika - 13.01.2023 | 21:50


Još jedna prednost za španskog tenisera.

Foto: www.profimedia.rs
AUSTRALIJAN OPEN PONOVO UZ NADALA: Đoković saznao LOŠU VEST pred start turnira!

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni saopštili su raspored mečeva za ponedeljak, 16. januar, prvi dan turnira, kada će samo jedan srpski igrač izaći na teren u Melburnu.

Naime, samo će Dušan Lajović u ponedeljak igrati svoj meč, a njegov rival je Denis Šapovalov, kanadski teniser, koji je postavljen za 20. nosioca u Melburnu.

Ovaj duel je planiran kao drugi meč dana na "1573 Areni", a ne bi trebalo da počne pre tri sata u ponedeljak ujutru po centralnoevropskom vremenu, pošto je pre njega zakazan jedan duel u singlu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će juriti desetu titulu u Melburnu

Prvog dana takmičenja će na teren izaći i Rafael Nadal, prvi nosilac u Australiji, koji će svoj meč igrati u ponedeljak oko pet ujutru, protiv Britanca Džeka Harpera. Prvog dana će na terene u Melburnu izaći i Stefanos Cicipas, koji će igrati protiv Kventina Halisa, odnosno Danil Medvedev, koji će se sastati sa Markusom Gironom.

Preostali srpski teniseri Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Laslo Đere svoje mečeve prvog kola u Melburnu odigraće u utorak.

To znači da će Đoković, najbolji srpski teniser, konstantno imati po jedan dan manje za odmor u odnosu na svoje rivale, što na kraju može mnogo da znači kada se dođe do najbitnijih mečeva, pod pretpostavkom da svi favoriti prođu dalje.

Podsetimo, Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Španca Karbaljesa-Baene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO