GOTOVO JE, ODUSTAJEM: Rafael Nadal se oprašta!


IZVOR: Republika - 02.11.2022 | 08:21


Kraj velike ere.

Foto: Tanjug/AP
GOTOVO JE, ODUSTAJEM: Rafael Nadal se oprašta!

Legendarni španski teniser Rafael Nadal trenutno se nalazi u Francuskoj, gde se takmiči na Mastersu u Parizu.

Međutim, oduševljenje navijača koji ga gledaju u "Gradu svetlosti" je drastično opalo posle izjave u kojoj je Španac rekao da se povlači iz trke za svetskog broja 1, odnosno da je sa tom ambicijom gotovo.

- Ne borim se za prvo mesto. Odavno sam rekao, neću se više boriti da budem broj jedan. To sam uradio u prošlosti, taj cilj sam nekoliko puta u karijeri ostvario i veoma, veoma sam ponosan na to. Ali, u trenutku sam u karijeri kada se ne borim za prvo mesto - rekao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

"Bik sa Majorke" je nastavio u istom ritmu.

- Kada sam prvi put bio broj jedan 2008. godine, zaista sam želeo da budem tamo, pošto sam mislio da sam 2005, 2006, 2007, 2008. imao sjajne rezultate, osvajao brojne turnire i imao mnogo bodova. Danas je drugačija priča. Ne znam na koliko sam turnira igrao, možda 10 i završio sam na osmom mestu. Teško je tako biti broj jedan. Ali srećan sam što sam u poziciji koja kaže da kada igram, igram zaista dobro.

Nadal je nedavno postao otac, a turnir u Parizu je prvi na kom igra od tad.

Interesantno je kako vam, čak i ako ga poznajete tek dve ili tri nedelje, nedostaje sin kada ga ostavite kod kuće. Imamo sreće što uz današnju tehnologiju što možemo kad god želimo da obavimo video pozive - podvukao je Rafa.

"Kralj šljake" je u prestonici Francuske bio slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je na startu turnira napravio iznenađenje trijumfom nad Robertom Bautistom-Agutom.

BONUS VIDEO