BIVŠI NOVAKOV TRENER ZAGRMEO POSLE SRAMNE ODLUKE: Strane sile rade sve kako bi ga skinule sa vrha!


IZVOR: MARIJA STEFANOVIĆ - 23.08.2022 | 04:25


Novak Đoković i definitivno neće moći da nastupi na US openu zbog odluke da se ne vakciniše protiv KOVID-19. Naime, nakon Australijan opena, srpski as, osvajač 21. grend slem titule, biće sprečen da napadne četvrti trofej u Njujorku.

Foto: www.profimedia.rs
BIVŠI NOVAKOV TRENER ZAGRMEO POSLE SRAMNE ODLUKE: Strane sile rade sve kako bi ga skinule sa vrha!

Vlada SAD ostaje pri stavu da stranci ne mogu da uđu u zemlju ako nisu primili cepivo, što je i US Open potvrdio na zvaničnom sajtu.

- U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati da pokažu dokaz da su vakcinisani da bi ušli na US open. Ipak, ukoliko putujete iz inostranstva da biste prisustvovali takmičenju, morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za KOVID-19 da biste ušli u Sjedinjene Američke Države. Ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti - stoji u saopštenju.

Kako je ostalo još svega šest dana do početka turnira (29. 8. - 11. 10), male su šanse da Amerikanci promene mišljenje i dozvole Novaku da uđe u zemlju. Odluka da se nevakcinisanim igračima zabrani ulazak u SAD posebno je iznervirala srpskog trenera Bogdana Obradovića.

Foto: Tanjug

Novak Đoković i Bogdan Obradović

- Strane sile sve rade da bi ga skinule s vrha. Kakva korona, to je već prošlost, ja ne znam o čemu se ovde priča. Ne mogu da verujem da ljudi još to pominju. Posebno mi je nenormalno da se strancima brani ulaz u Ameriku ako nisu vacinisani, a domaći igrači mogu slobodno da se takmiče. Kao da oni ne mogu da prenesu virus, teške gluposti - istakao je Obradović u razgovoru za Republiku.

Zbog nemogućnosti da učestvuje na turnirima, Novak Đoković je nedavno ostao bez trona i izgubio prvo mesto na tabeli, a trenutno zauzima šestu poziciju na ATP listi.

- Žao mi je što ovo sve utiče na Novakovu karijeru i ne dozvoljavaju mu da ispiše istoriju. Da nije bilo farse u Australiji, pa sad u Americi, on bi sigurno imao najviše osvojenih grend slemova u karijeri. Bio bi i dalje broj jedan na svetu - zaključio bivši selektor Srbije.

BONUS VIDEO: