DOKTOR HITNO REAGOVAO! Novak POVRAĆAO i nije mogao da stoji na nogama!


IZVOR: Republika - 16.04.2022 | 12:23


Srbin preživeo horor.

Foto: Tanjug/AP
DOKTOR HITNO REAGOVAO! Novak POVRAĆAO i nije mogao da stoji na nogama!

Austrijski novinar Danijel Mikš je čovek koji je na nemačkom jeziku napisao biografiju Novaka Đokovića sa nazivom "Ceo život u borbi", a sada je u razgovoru za portal "Sport1" otkrio mnoge zanimljive detalje.

Prvenstveno je obelodanio razlog zbog kog su se Nole i Marijan Vajda rastali, a onda je otkrio i da prvi reket sveta svim članovima svog tima u ugovor ubacuje jednu neverovatnu klauzulu.

Takođe, Austrijanac je opširno objasnio i kako je Novak uz pomoć doktora alternativne medicine Igora Četojevića preokrenuo svoj život i karijeru.

- Igrao je Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena 2010. godine sa Žo-Vilfredom Congom. Ali, uprkos povraćanju ostao je do kraja i izgubio, a posle je od doktora Igora Četojevića saznao da je netolerantan na gluten i mlečne proizvode. Od početka karijere Novak je važio za vrlo talentovanog tenisera ali koji brzo odustaje. Posebno kada je nadomak poraza. Tek 2010. godine je savladao taj problem - rekao je Mikš.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nastavio je u dahu.

- Nakon jednog gema u četvrtom setu potiv Conge desio se dramatičan preokret. Novak je do tada delovao da je superiorniji od protivnika. Conga je dobio prvi set 7:6, Novak drugi 7:6, potom 6:1 treći, ali onda nije mogao da diše. Kod 0:2 Novaku je bila muka, otišao je sam u svlačionicu. Bio je spreman to da uradi, nije želeo da povraća pred navijačima na stadionu i milionima gledalaca pred TV ekranom. "Osećao sam se kao da sam izgubio snagu", objasnio je Novak kasnije. U takvom stanju je poražen, Conga je preokrenuo meč. Osvojio je četvrti i peti set 6:3, 6:1 i otišao u polufinale. Svi u Đokovićevoj loži su bili u šoku, ali jedna stvar je prošla nezapaženo. Novak nije predao meč, iako je imao razlog. Ovog puta je izdržao do kraja i izgubio.

Trenutak kada je Novaku loše se može videti na 

Taj meč je gledao Četojević kome je odmah bilo jasno da Nole ima problem sa pšenicom.

- Doktor je tada nagovorio Đokovića da istraje u probnom periodu od 14 dana kada je morao da izbegava hleb i druge proizvode sa pšenicom. Nakon dve nedelje doktor je kao nagradu dao Novaku pecivo u kome, nije uživao, osećao je užasnu mučninu. Posle toga je radikalno promenio ishranu - zaključio je Mikš.

Otkad je Novak izbacio gluten, njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom i došao je do toga da je verovatno najveći teniser svih vremena.

BONUS VIDEO