NOVAK ĐOKOVIĆ JE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Troicki potvrdio odluku


IZVOR: Republika - 14.12.2021 | 08:51


Tenisku reprezentaciju Srbije kroz nekoliko nedelja očekuje ATP kup koji se održava u Sidneju. U sastavu nema velikih promena, ali zato ima na selektorskoj poziciji. Naime, prvi reket sveta Novak Đoković, trebao bi da obavlja funkciju selektora Srbije na predstojećem turniru, otkrio je Viktor Troicki.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK ĐOKOVIĆ JE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Troicki potvrdio odluku

Aktuelni selektor Srbije je u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao da verovatno neće putovati u Australiju na ATP kup, te da će ulogu selektora preuzeti Novak Đoković.

- Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Za sada ne idem. Dubl se dogovora, mogao bih to da utičem. S druge strane, po pravilima, ako nema selektora, prvi igrač reprezentacije može da preuzme njegovu ulogu, da određuje ko će igrati u dublu. To je Novak - otkrio je Troicki. 

Foto: Starsport

 

Napomenimo i to da je ATP kup na programu od 1. do 9. januara 2022. u Sidneju, a naš nacionalni tim takmičiće se u grupi "A" sa Norveškom, Čileom i Španijom.

BONUS VIDEO