BRUKA I SRAMOTA BRITANACA: Tokom Novakovog meča DISKRIMINISALI SRBE, uveli NEČUVENE ZABRANE!


IZVOR: Republika - 10.07.2021 | 08:57


Dok je Novak Đoković plenio na terenu, organizatori Vimbldona su se trudili da maksimalno opstruišu srpske navijače na tribinama.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Radnici obezbeđenja su oduzimali srpske zastavice pred ulazak na tribine, što nije bilo slučaj na ranijim mečevima, niti kod drugih država.

Svoje nezadovoljstvo objavili su na društvenim mrežama:

- Hej, Vimbldone, u sredu ste bili tako alergični na svaku srpsku zastavu, pa je od svih nas koji smo ih imali zatraženo da ih sklonimo, iako su dimenzije bile u skladu sa propisima. A sada vidim kanadske zastave. Da li ćete i njih da sklonite? Ili ste izabrali diskriminaciju samo Đokovićevih navijača? - stoji u tvitu razočaranog navijača.

 

Usledila su pojašnjenja "da nisu dozvoljavali ni kada je zastavica presavijena na pola - jer su čak i one minijaturne zabranjivali", dok je bilo priznanja i da su se pojedini radnici obezbeđenja izvinjavali zbog svojih postupaka:

 

 

- Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika - glasilo je jedno od ovih svedočenja.