ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? Ovo bi moglo, ali ako ĐOKOVIĆ DOZVOLI!


IZVOR: Republika - 27.02.2021 | 18:03


Bivši nemački teniser Mihail Štih tvrdi da će Rodžer Federer biti favorit na Vimbldonu ove godine, ne spominjući Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Iako zbog problema sa povredom i tri operacije kolena nije igrao tenis duže od godinu dana. bivši osvajac Vimbldona davne 1991, nade polaže u Švajcarca.

- Pre ili kasnije Rodžer će završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina, ali na njega niko nema uticaja. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala kaže, "znate šta, bilo je dosta, prestajem". Ne bi bilo ništa bolje od toga. To bi toliko mnogo značilo za ovaj sport- rekao je Nemac.

Štih je svestan konkurencije, ali kaže da je iskustvo na strani Švajcarca.

Foto: Tanjug/AP

Mihael Štih

- Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze - mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa rekao je Mihael Štih.

Nemac je po svemu sudeći, već otpisao prvog igrača sveta Novaka Đokovića, koji je devetim trijumfom u Melburnu došao do 18 Gran slem trofeja i sada ima samo dva manje od Nadala i Federera.