VELIKI POVRATAK FEDERERA: Švajcarac POTVRDIO - vraća se da pomrsi račune Đokoviću!


IZVOR: Republika - 04.10.2020 | 08:43


Izvršni direktor Australijan Opena Kreg Tajli potvrdio je da će na prvom Gren slem turniru u 2021. godini nastupiti osvajač 20 GS titula Rodžer Federer.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

- Federer je potvrdio javno da će biti na turniru, baš kao i Serena Vilijams, koija će juriti rekord Margaret Kort od 24 osvojena Gren slema- izjavio je Kreg Tajli.

- Planiramo da imamo između 25 i 50 odsto kapaciteta publike, a igrači će početi da dolaze u decembru u naš kompleks. Ohrabrili su nas uspešno održani GS turniri u Francuskoj i SAD, zemljama u kojima je bilo mnogo slučajeva infekcije. Učimo iz njihovih primera- zaključio je Tajli.

Rodžer Federer nije nastupao na ATP turu od prethodnog "Ozi Opena" kada ga je u polufinalu tog turnira savladao Novak Đoković. U međuvremenu je imao operaciju kolena od koje se i dalje oporavlja.

Foto: Tanjug/AP

- Čekam i gorim od želje da se ponovo vratim na Tur. Na svu sreću dobro sam, kao i svi oko mene. Bilo je tužno videti da se teniska sezona zaustavila usled pandemije, ali sada je nastavljena pa je su svi srećni. Jedva čekam da se vratim i pokušam da ponovo igram na najvišem mogućem nivou - rekao je Rodžer.

Federer, koji ima 39 godina trenutno je četvrti igrač sveta sa gotovo duplo manje bodova od Đokovića sa 6.630, dok je Nole trenutno na 11.260.