OVO SE ĐOKOVIĆU NEĆE DOPASTI: Evo šta ga čeka u Njujorku!


IZVOR: Republika - 19.08.2020 | 18:16


Novak Đoković i svi teniseri i učesnici US Opena (31. avgust – 13. septembar) biće pod posebnim nadzorom u Njujorku.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Tačno 40 "ambasadora za socijalnu distancu" nadgledaće mesto odigravanja US Opena i budno će pratiti da li teniseri i ostali izbegavaju bliski kontakt i nose maske.

Američka teniska federacija kupila 500.000 maski da bi sprečila širenje zaraze, koja se ipak pojavila na terenima u Njujorku uoči Sinsinatija, ali neće ugroziti odigravanje ni tog mastersa, ni predstojećeg Gren slema.

- Pokušavamo da sprečimo sve nepredviđene okolnosti. Želimo da sve izvedemo sa što manje stresa za igrače, koliko god je to moguće- rekao je šef operativnog tima "Bili Džin King nacionalnog teniskog centra" Deni Zausner.

Pri dolasku u jedan od dva zvaničan hotela, igrači i njihovi treneri prolaze kroz dva obavezna testa u razmaku od 48 časova, a isto je omogućeno i onima koji su iznajmili privatne kuće na Long Ajlendu (u pitanju su osmorica igrača).

 
$bp("Brid_97851907", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Izvršni direktor Us opena Majk Daus je rekao da je očekivao da se pojavi slučaj zaraženog, ali da to neće uticati na planove.

- Matematički, očekivali smo da se pojavi neko pozitivan, čak i više od jedne osobe. Tako da smo sve ovo predvideli i samo ćemo morati da stavimo veoma specifičan protokol u delo da bismo sprečili širenje. Naš glavni prioritet je briga o toj osobi koja je zaražena, a onda i sprečavanje širenja virusa- rekao je Amerikanac.