SVE OČI U NJEGA GLEDAJU: Velika vrata US Opena su otvorena - jedva čekam da izađem na teren!


IZVOR: Republika - 10.08.2020 | 09:08


Treći teniser sveta Dominik Tim smatra da će dobar rezultat na US Openu ove godine vredeti manje nego inače zbog najavljenog odsustva igrača iz samog vrha.

Foto: Starsport

Dominik Tim i Novak Đoković

Uprkos teškoj situaciji u Sjedinjenim Državama sa pandemijom koronavirusa, organizatori planiraju da Gren slem u Njujorku počne 31. avgusta.

- Ako se turniri budu igrali, biću spreman. Ako ne bude tako, više vremena ću provesti kod kuće- rekao je Tim.

- Tenis je jedan od najznačajnijih sportova na svetu. Takmičenja u Formuli 1 i košarci su nastavljena. Vreme je da nastavimo taj trend.

US Open održaće se po striktnim pravilima.

- Biće to novo iskustvo za sve nas. Neće biti gledalaca, timovi igrača će biti manja, svi ćemo biti u hotelu. Ipak, moja očekivanja su velika- dodao je finalista Australijan Opena.

 
$bp("Brid_97042858", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Aktuelni šampion Rafael Nadal odlučio je da ne brani titulu, a već se zna da zbog povrede neće učestvovati ni Rodžer Federer. Pored njih, još nekoliko igrača iz samog vrha neće igrati u Njujorku.

- Moramo da budemo svesni da mnogi vrhunski igrači neće učestvovati. To znači da će dobar rezultat vredeti manje nego inače ili u poređenju sa Australijan Openom ove godine. Uprkos tome, jedva čekam da zaigram- rekao je Austrijanac.

Još se čeka konačna odluka Novaka Đokovića da li će da učestvuje na US Openu, iako je prvi teniser sveta na listi prijavljenih igrača.