BIVŠA ŠAMPIONKA GRMI: Zamislite da Novak ispadne, i šta onda?


IZVOR: Republika - 27.07.2020 | 14:43


Bivša osvajačica Vimbldona Marion Bartoli smatra da organizatori Grend slemova neće prihvatiti predlog da se muški mečevi igraju na dva dobijena seta, jer bi onda bila moguća velika iznenađenja u ranoj fazi.

Foto: Starsport

Novak Đoković

U poslednjih nekoliko godina pokrenuta je inicijativa da se na Gren slemovima igra u dva dobijena seta, umesto u tri, kako je sada slučaj. Navodno, ta promena doprinela bi smanjenu povreda igrača, a mečevi bi bili dinamičniji i neizvesniji.

Ta tema postala je ponovo aktuelna i mnogi smatraju da bi na US Openu i Rolan Garosu ove godine trebalo da se igra u dva dobijana seta, s obzirom na to da se igrači vraćaju posle duge pauze uzrokovane koronavirusom.

- Znam da tako neće biti na Rolan Garosu. I to je opravdano. Niko ne želi da prvi nosilac izgubi 7:6, 7:6 od nekog ko samo dobro servira. Ako bi ispao glavni favorit, ko bi onda privlačio pažnju. To niko ne bi želeo - ocenila je Bartoli.

 
$bp("Brid_95860573", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

- Zamislite da ste organizator US Opena. Novak Đoković će igrati, a Rafael Nadal odluči da ne dođe. Već se zna da Rodžer Federer ne igra. Jedini vrhunski igrač je, dakle, Novak i zamislite da on ispadne u prvoj rundi od jakog servera u dva tajbrejka. Niko vam ne bi ostao u žrebu.

US Open bi trebalo da počnje 31. avgusta.

 
$bp("Brid_95860591", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});