TIMU DOZLOGRDILE KRITIKE: Uzimaju jeftine poene na Đokoviću!


IZVOR: Republika - 07.07.2020 | 10:58


Treći teniser sveta Austrijanac Dominik Tim rekao je da ne razume kritike na račun prvog reketa sveta Novaka Ðokovića jer nije prekršio niti jedan zakon.

Foto: Starsport

Dominik Tim

Tim je u intervjuu "Tirole Tagescajtung", rekao da ne razume što toliko njih napada Ðokovića zbog "Adria toura“.

- On nije prekršio niti jedan zakon. To mora biti jasno rečeno- podvukao je on.

Tim je kazao da ne razume kritiku na učesnike tog turnira.


- Bio sam sada u Nici, video slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Ðokoviću? To mi je prejeftino- naglasio je on.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

Foto: Starsport

- Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumem zašto se svi mešaju- naglasio je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima kazao je da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira - Frenč Open i US Open.

- Mislim da je kul što se Frenš open održava. Ali problem jer što između US Open-a i Frenč Opena postoji razmak od samo dve nedelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US Open onda će biti jako teško na Frenč Openu. U Njujorku rano ispasti bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva Grend Slema žrtvovati. Takva je situacija- objasnio je on.

Foto: Starsport

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je "ekstremno klimavo" oko tog takmičenja.

- U SAD ekstrekno raste broj zaraženih, i sada je pozitivno testiran i teniser Franses Tiafoe. A i nesigurno je da li će US Open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnost- zaključio je Tim.