Da li će neko uspeti da ga demantuje? Mekinro je siguran ko osvaja US Open!


IZVOR: Republika - 24.08.2019 | 14:50


Legendarni američki teniser Džon Mekinro je rekao je da ne veruje da će bilo ko osim Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića uspeti da stigne do trona US opena.

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

"Velika trojka" je trijumfovala na poslednjih 11 Gren slemova, a Đoković je bio najbolji na četiri od prethodnih pet, a upravo on brani titulu u Njujorku. Iako srpskog tenisera čeka izuzetno težak žreb, mnogi ga smatraju za glavnog favorita pred početak poslednjeg Gren slema sezone.

Mekinro pred početak takmičenja u Njujorku kaže da je za rivale najbolje trojice tenisera današnjice trenutno nemoguć zadatak da ih pobede na tri dobijena seta.

- Morali biste potencijalno da pobedite barem dvojicu, u nekim slučajevima i trojicu. Čini se da je to gotovo nemoguće uraditi. Možda se nešto desi uz malo sreće, ako se otvori žreb. Oni su ljudi, u nekom trenutku će početi da gube više- rekao je Mekinro.

Đokovića na startu US Opena čeka susret sa Robertom Karbaljesom Baenom, a u projektovanom žrebom mogao bi da se sastane sa Federerom u polufinalu, a u četvrtoj rundi sa Stanom Vavrinkom ili Kevinom Andersonom. Pretnja po srpskog tenisera bi mogao da bude peti nosilac Danil Medvedev, koji ga potencijalno čeka u četvrtfinalu. Rus nikada nije prošao treću rundu u Njujorku, ali poslednjih nedelja igra odlično, što potvrđuje i titula na Mastersu u Sinsinatiju.

US Open počinje u ponedeljak i traje do 15. septembra.