VILANDER PROMENIO PLOČU: Samo Đoković može da parira Nadalu!


IZVOR: Republika - 11.09.2017 | 13:05


Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da samo Srbin Novak Đoković, kada se oporavi od povrede, može da parira najboljem igraču sveta Špancu Rafaelu Nadalu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Vilander je ranije kritikovao Đokovića

Nadal se osvajanjem US opena učvrstio se na prvom mestu ATP liste.

- Nadal je lako osvojio US open, kao i Rolan Gros. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top 20. Neko mora da bude najbolji na svetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Đokovića - rekao je Vilander.

Đoković se oporavlja od povrede lakta, a na teren bi trebalo da se vrati početkom naredne godine. Legendarni Šveđanin je u prošlosti često znao da kritikuje srpskog tenisera.

Vilander je ubeđen da Nadal igra najbolji tenis u životu.

- Napravio je izmene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvek je "gladan". Nikada u istoriji tenisa nije bilo "gladnijih" za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju Gren slem titula. Rafa će sigurno da osvoji Rolan Garos još najmanje dva puta, a ima priliku i na ostalim gren slemovima -  rekao je Vilander.

Federer je u karijeri osvojio 19 Gren slem titula, a Nadal tri manje.

- Nadal može da igra još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou, a Federer još možda jednu. Nisam siguran da li Federer može da osvoji još neki Gren slem trofej - istakao je Vilander.