Đoković spremio osvetu staroj mušteriji Bautisti!


IZVOR: I. M. - 12.07.2019 | 03:31


Najbolji teniser sveta i srpski as Novak Đoković (32) plasirao se u svoje deveto polufinale na Vimbldonu, gde će mu danas od 14 časova (Sport klub) rival biti španski igrač Roberto Bautista Agut (31).

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Novak Đoković

Španac zauzima 22. poziciju na ATP listi, pa je Nole apsolutni favorit pred ovaj meč. Novak i Roberto su se do sada sastajali deset puta, a skor u pobedama je 7:3 za našeg tenisera. Međutim, ono što treba da brine branioca titule u Londonu su poslednja dva duela sa Bautistom, koje je Đoković izgubio.

- Protiv Bautiste sam izgubio poslednja dva meča kada smo se sastali. Nezgodan je na ovoj podlozi, loptica na travi nisko odskače i to mu odgovara, jako je uporan i konstantan - izjavio je Đoković.

Srbin zna koje kvalitete poseduje protivnik i svestan je da ga očekuje nimalo lak posao. Ipak, Nole veruje da će ovoga puta biti treća sreća.

U drugom polufinalu sastaju se veliki rivali i stari znanci Španac Rafael Nadal (33) i Švajcarski as Rodžer Federer (37). Ovo će biti prvi njihov duel posle 11 godina i legendarnog finala iz 2008. godine, koje je Rafa tada dobio posle velike borbe. Meč je trajao preko četiri sata, a Nadal je tada slavio sa 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7. Ono što je veoma zanimljivo je da su iskusni igrači koji imaju 30 i kusur godina ponovo u samoj završnici Vimbldona. Tako društvenim mrežama kruže slike koje predviđaju da će i za 40 godina legendarna trojka Đoković, Nadal i Federer i tada biti prisutna. Matorci će ipak biti malo drugačiji, bar što se tiče izgleda.