SKANDAL TRESE "BELI" SPORT: Tomić pretio Hjuitu i njegovoj porodici!


IZVOR: Agencije/Republika - 17.01.2019 | 16:53


Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit rekao je da je njemu i njegovoj porodici pretio australijski teniser Bernard Tomić, zbog čega je prekinuo kontakt sa njim i izbacio ga iz državnog tima.

Foto: Tanjug/AP

Lejton Hjuit

Dvostruki grend slem šampion rekao je da je Tomić u poslednjih 18 meseci u više navrata pretio njegovoj porodici i da ga je ucenjivao. 

- Posle pretnji upućenih meni i porodici u poslednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam- rekao je Hjuit novinarima u Melburnu.  

Teniski savez Australije nije želeo da komentariše navode Lejtona Hjuita. Savez je pokušao da stupi u kontakt sa Tomićem, ali nije poznato da li je teniser i dalje u Melburnu. 


Tomić (26) ne igra godinama za reprezentaciju, a kritikovao je Hjuita posle poraza u prvom kolu Australijan opena.

Tomić je optužio Hjuita da favorizuje lokalne igrače kojima su dodeljene specijalne pozivnice organizatora za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni. On je rekao da Hjuit više ne bi trebalo da bude selektor reprezentacije.

- Sve je to Lejtonovo delo. Reći ću iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će da ga sklone, pa da imamo dobrog selektora- rekao je 88. igrač sveta.

Hjuit je rekao da je sukob počeo pre više od godinu dana, posle neslaganja oko toga da li treba Tomiću dozvoliti vajldkarte za turnire.