REČ LEGENDE: Vanja Grbić pred Brazil: Bićemo "napaljeni" kao niko


IZVOR: Republika - 29.09.2018 | 11:21


Vreme je za polufinale... Odbojkaši Srbije stigli su do borbe za medalju na Svetskom prvenstvu. Naš naredni protivnik je Brazil (17.00) a očekivanja pred ovaj meč izneo je naš legendarni as Vladimir Grbić.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Brazil je ekipa koju sam najmanje želeo da igramo s njima. To je ekipa koja nam najmanje leži. Imaju isti mentalitet kao mi. Poseduju izuzetne fizičke predispozicije. Aktuelni su olimpijski šampioni - rekao je Grbić za "O2 TV".

On je nastavio u istom ritmu.

- Mislim da nam ova dva "šamara" od Poljske, nakon velikih pobeda, pomažu da se vratimo u realnost. Možda je i to dobro, da se uhvatimo na pravi način s njima. Ne sumnjam apsolutno u momke jer znam da će biti "napaljeni" kao niko. Oni igraju na inspiraciju, igraju kao jedan, jedino tako i mogu da igraju. Mislim da imamo jako dobre šanse - zaključio je Grbić.

Srbija je tokom celog Svetskog prvenstva pokazala da može. U sportu je i sreća važan faktor, a selektor Nikola Grbić je uspeo da iz momaka izvuče maksimum. Pala je Rusija, pala je Italija, pala je i Francuska, pa što ne bi i Brazil?