MALI SAJAM SPORTA: U Knjaževcu na borilištima čak 1.000 učenika


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 16.04.2024 | 13:44


Svi mi smo ovde zato što sport volimo i poštujemo i što svaki dan živimo sportski život, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Foto: SSS
MALI SAJAM SPORTA: U Knjaževcu na borilištima čak 1.000 učenika

Tradicija se nastavlja! I u 2024. godini Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, organizovaće deset Malih sajmova sporta. Prvi Mali sajam sporta organizovan je u Knjaževcu uz veliku pomoć Sportskog saveza Knjaževac. Preko 1.000 učenika osnovnih škola Dubarava, Vuk Karadžić, Dimitrije Todorović Kaplar i Mladost posetilo je novi kompleks sportskih terena i gradski stadion gde je svoju prezentaciju imalo 19 lokalnih klubova.

Mali sajam sporta u Knjaževcu otvorili su predsednik opštine mr Milan Đokić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Foto: SSS

Davor Štefanek sa mališanima

 

- Više nego ikada poslednjih godina se ulaže u sport, u Knjaževcu imamo priliku da vidimo obnovljene terene, mnoštvo klubova i dece koji su u sistemu sporta. Raduje me što su teritorijalni sportski savezi motivisani i imaju želju i energiju da rade, organizuju mnoštvo sportskih aktivnosti kao Sportski savez Knjaževca koji je izrazio želju da organizuje Mali sajam sporta - rekao je Štefanek i poručio:

- Svi mi smo ovde zato što sport volimo i poštujemo i što svaki dan živimo sportski život, kao sportski radnici, treneri, sportisti ili rekreativci. Bavljenje sportom nas čini i jačim i boljim ljudima, spremnim da odgovorimo na različite izazove savremenog života. POGLEDAJ GALERIJU

Na samom otvaranju predsednik SSS Štefanek uručio je predsedniku Sportskog saveza Knjaževac dr Mikici Vidojeviću lopte za osnovne škole u Knjaževcu. Štefanek, Đokić i Vidojević uz svoje saradnike generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića, predsednik Skupstine opštine Knjaževac Marka Stojanovića i narodnog poslanika Branisalva Josifovića obišli su klubove i bliže se upoznali sa sportskom ponudom ove opštine. Svoje predstavljanje imali su klubovi: stonog tenisa, gimnastike, rukometa, tekvondoa, fudbala, skijaški i planinarski klub, šah, mma, karate, odbojka, košarka, streličarstvo i tenis.

 

 

Predškolci iz PU Bajka vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje i Ristu sportistu u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Za trenere je organizivan seminar Antidoping agencije Republike Srbije "Osnove borbe protiv dopinga u sportu", a predavač je bio Ognjen Đurđević.

Sledeći Mali sajam sporta biće održan u Valjevu 25.aprila.

BONUS VIDEO