SVETSKE ŠAMPIONKE IGRAJU ZA FINALE EP! Evo gde možete gledati prenos polufinala Srbija - Holandija!


IZVOR: Republika - 01.09.2023 | 09:05


Izabranice selektora Đovanija Gvidetija grabe ka najsjajnijem odličju.

Foto: OSSRB
SVETSKE ŠAMPIONKE IGRAJU ZA FINALE EP! Evo gde možete gledati prenos polufinala Srbija - Holandija!

Danas se igraju polufinalni mečevi na Evropskom prvenstvu za odbojkašice. Program otvaraju Italija i domaćin Turska, dok se nešto kasnije srpska selekcija sastaje protiv Holandije.

Reprezentativke Turske i Italije od 17 sati izlaze na teren, a prenos će biti na kanalima RTS 2 i Arena 3 premium, dok ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će nešto kasnije pokušati u duelu sa Holandijom da izbori mesto u finalu od 20.30 časova. TV Prenos tog duela je takođe na drugom kanalu Radio televizije Srbije i "Areni 3 premium".

Izabranice Đovanija Gvidetija su favoritkinje u polufinalu protiv reprezentacije koju su porazile u četiri od pet poslednjih utakmica.

Foto: Starsport

 

Podsetimo, prethodni okršaj Srbije i Holandije odigran je pre godinu dana u Svetskoj ligi, a evropske vicešampionke su trijumfovale posle pet odigranih setova.

Srpkinje su na putu do polufinala pobedile sve protivnice. Počevši od Poljske, Ukrajine, Belgije, Slovenije i Mađarske u grupnoj fazi, pa do Švedske u osmini finala i na kraju Čehinja (3:1), posle kojih je izboren plasman među četiri najbolje na Starom kontinentu.

Gvidetijeva četa brani srebrnu medalju osvojenu 2021. godine, kada smo poraženi u finalu od Italijanki s 1:3. Bronzu je osvojila Turska savladavši naše današnje rivalke Holandiju s maksimalnih 3:0.

BONUS VIDEO