KATASTROFALNE VESTI IZ TURSKE! Tuga do neba - 16 mladih odbojkaša i odbojkašica PRONAĐENO MRTVO u ruševinama!


IZVOR: Republika - 10.02.2023 | 15:31


Vest koja je potresla čitavu planetu.

Foto: Tanjug/AP
KATASTROFALNE VESTI IZ TURSKE! Tuga do neba - 16 mladih odbojkaša i odbojkašica PRONAĐENO MRTVO u ruševinama!

Razoran zemljotres koji je pogodio Tursku i koji je sa zemljom sravnio nekoliko gradova odneo je i na hiljade života.

Svakodnevno se pojavljuju katastrofalne vesti, a poslednja u nizu je posebno bolna.

U ruševinama su pronađena tela čak 16 osoba iz školskog odbojkaškog tima jedne koledž ekipe sa Severnog Kipra koja se nalazila u hotelu "Isijas" na Bulevaru Adijaman Ataturk.

U pomenutom hotelu, odsele su muške i ženske ekipe koledža "Famagusta" u čijoj ekspediciji je bilo 39 članova. Nažalost, čak 16 ih se nije spasilo posle potresa.

Došli smo do tela još četvoro naše dece u grupi TRSK tokom operacija potrage i spasavanja koje su sprovedene u ruševinama hotela Isias. Ovim gubitkom, broj građana Severnog Kipra u Adijamanu porastao je na 16 - piše u današnjem saopštenju iz Predsedništva Severnog Kipra.

 

 

Za sada imena žrtava nisu objavljena, a veliki broj spasilačkih ekipa je na terenu i pokušava da dođe do osoba koje se vode kao nestale. Dakle, može se desiti da broj žrtava bude i daleko veći.

Podsetimo, razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je južnu Tursku i osetio se u velikom delu zemlje, kao i u nekoliko zemalja regiona, uključujući i susednu Siriju.

Nekoliko sati posle prvog udara, zemlju je pogodio novi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale. Poginulo je više hiljada ljudi, mnogi se vode kao nestali.

BONUS VIDEO