HRVATSKA U SUZAMA: Nezapamćena tragedija tokom trke na Grobniku!


IZVOR: Republika - 24.07.2022 | 07:35


Tuga u Hrvatskoj.

Foto: youtube.com/printscreen/GP1
HRVATSKA U SUZAMA: Nezapamćena tragedija tokom trke na Grobniku!

Velika tragedija dogodila se prvog takmičarskog dana na međunarodnoj auto trci "Nagrada Hrvatske 2022", koja se održava na Autodromu Grobnik.

Novi list prenosi da je tokom trke izdržljivosti u jednom trenutku jedan automobil punom brzinom izleteo sa staze i udario u zaštitnu ogradu, iza koje se nalazilo jedno od sudijskih mesta.

Vozilo je udarilo dvoje sudija, muškarca i ženu.

Prvi takmičarski dan četverodnevnog programa međunarodne auto trke "Nagrada Hrvatske 2022", na Autodromu Grobnik, tragično je završen.

Kako prenosi Novi list, tokom jednočasovne trke izdržljivosti u jednom je trenutku došlo do iznenadnog izletanja jednog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudijskih mesta. Vozilo je udarilo dvoje sudija, muškarca i ženu.

Muškarac je sa teškim povredama momentalno prebačen u Hitnu pomoć, dok je žena mnogo bolje prošla, te je zbog preventive poslata na detaljnije analize.

Nažalost, nešto kasnije stigla je vest da je sudija podlegao povredama i preminuo. Trka je momentalno prekinuta, a ostaje da se utvrdi uzrok zbog kojeg je došlo do tragedije nesagledivih posledica.

BONUS VIDEO: