TRAGEDIJA: POGINUO ukrajinski ŠAMPION, iza sebe ostavio SUPRUGU i DVE ĆERKE! (FOTO)


IZVOR: Republika - 24.05.2022 | 21:12


Bokser je sa još trojicom kolega izgubio život tokom ruskog napada na Čerkasi, grad na reci Dnjepar, južno od Kijeva.

Foto: Tanjug/AP
TRAGEDIJA: POGINUO ukrajinski ŠAMPION, iza sebe ostavio SUPRUGU i DVE ĆERKE! (FOTO)

Ruska agresija na Ukrajinu odnela je još jedan život sportiste!

Oleg Prudski (30), bivši šampion Ukrajine u amaterskom boksu poginuo je sa još trojicom kolega tokom ruskog napada na Čerkasi, grad na reci Dnjepar, južno od Kijeva.

Foto: youtube.com/printscreen

Oleg Prudski

Oleg je u akciji bio policajac u Jedinici za Specijalne operacije, a tokom karijere imao je zapažene rezultate, ali nikada se nije oprobao kao profesionalac.

- Dok su branili suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, naše kolege, policijski u Jedinici za specijalne operacije su ubijeni. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo ovaj bol i gubitak. Poginjemo glavu pred njihovim roditeljima. U našem sećanju, oni će ostati upamćeni kao iskreni i ljudi od principa, dobri prijatelji i kolege. Izjavljujemo najdublje saučešće - objavili su iz policije.

- Sa tugom vas obaveštavamo da je ukrajinski bokserski šampion Oleg Prudski poginuo u napadu Rusa na grad Čerkasi - navodi se u saopštenju Bokserskog saveza Ukrajine.

Posebno emotivan oproštaj uputila je supruga Marijana sa kojem je Prundski imao dve ćerke.

- Rat odnosi najbolje. Kako da poverujem da te više nema? Da nikada više neću čuti 'Dobro jutro draga, kako su devojčice?' I da mi više nikada nećeš reći da me voliš - napisala je Marijana.

Život izgubili i ragbista, biatlonac, dvojica fudbalera...

I pre Olega Prudskog, život na istoku Evrope izgubili su brojni ukrajinski sportisti. To su nekadašnji kapiten ragbi reprezentacije Aleksej Tsibko, biatlonac koji je tek trebalo da pokaže talenat Jevhen Mališev, kao i fudbaleri Vitalij Sapilo i Dmitro Martinenko.

BONUS VIDEO