LEGENDE GRME: Đerona nije KRIV, igrači da se UOZBILJE!


IZVOR: Republika - 19.01.2022 | 05:25


Reprezentacija Srbije doživela je novi debakl na Evropskom prvenstvu Mađarskoj i naš rukomet pao je ponovo na dno! Nakon poraza od Francuske (29:25) i pre toga od Hrvatske (23:20) u Grupi C, naši momci oprostili su se neslavno od takmičenja. "Orlovi" su u Segedinu zabeležili samo pobedu nad Ukrajinom (31:23), selekcijom koja je bila totalni autsajder.

Foto: Tanjug/AP
LEGENDE GRME: Đerona nije KRIV, igrači da se UOZBILJE!

Iako su nakon dolaska Tonija Đerone i dobrih partija u kvalifikacija svi očekivali bolji rezultat, to se ipak nije desilo.

NEMA ALIBIJA

Legendarni rukometaš Nenad Peruničić kazao je u razgovoru za naš list da se situacija neće popraviti dok svako ne preuzme odgovornost za svoje postupke.

Foto: Starsport

- Ja moram da budem realan i korektan prema domaćim trenerima, ali ovo nije dobar rezultat. Neki naš stručnjak da je sad vodio "orlove", svi bi pričali da je ovo katastrofa i ko zna šta, a sad tražimo izgovore i alibije. Rezultat nije dobar. Tačno je da smo imali problema s koronom, ali i drugi su je imali. Problem je bio i to što se napravila velika euforija, koja nije imala pokriće. Đerona je dobar trener, to je nesporno, ali ponekad nije sve do njega. Moraju i igrači da se zapitaju - poručio je Peruničić.

 

Srpski rukometaši nastavili su tako niz neuspeha pošto je od osvajanja poslednje medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. prošlo čak deset godina. Bivši reprezentativac Dragan Škrbić poručio je da će našem timu biti potrebno mnogo godina da se vrati na pobednički put.

ZALOG ZA BUDUĆNOST

Foto: Starsport

- Trener Đerona sada ima jasniju sliku tima, ali i cele situacije. Nije isto igrati prijateljske utakmice i kvalifikacione utakmice pred praznom halom i nastupiti na velikom takmičenju pred 8.000 ljudi. Srpski rukomet ima budućnost s Đeronom, samo je potrebno vreme. Posebno jer ovo prvenstvo njemu nije bio glavni cilj kada je došao, on ima želju da kompletno promeni naš rukomet i da nas odvede na vrh, a to ne može preko noći - zaključio je Škrbić.