ZAVRŠEN BOKS SPEKTAKL NA ZLATIBORU! Srbija je centar sveta ove plemenite veštine!


IZVOR: Republika - 02.01.2022 | 19:56


Boks je otvorio novu sezonu u Novoj godini. Iza nas je još jedan boks spektakl. Zlatibor boksing night je završen u prelepom ambijentu dvorane TRK Zlatibor. Iza nas je odličnih sedam mečeva u profesionalnom boksu. Zbog epidemioloških mera u dvorani je bilo samo 500 gledalaca, koji su uživali u boksu, a posredstvom kanala Arena fight, dueli su gledani u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Foto: BSS
ZAVRŠEN BOKS SPEKTAKL NA ZLATIBORU! Srbija je centar sveta ove plemenite veštine!

Spski reprezentativac Vladan Babić, bio je superioran protiv rivala iz Mađarske Zoltana Čale. Najavljivao je Čala, koji je poznat po velikim tetovažama na licu i ledjima da Srbin nema šta da traži protiv njega. Babić je u ring ušao uz intoniranje pesme Marš na Drinu. I već na početku meča sevnuo je levi kroše i publika je oduševljeno pozdravila nokaut i veliku pobedu. Teškaš Sadam Magomedov bio je bolji sve tri runde, protiv Sekereša.

Foto: BSS

Boks

U kategoriji do 64 kg videli smo fenomenalni meč između Vojvođana, Nenada Jovanovića i Sejdija Nazifa. Udarci su se smenjivali, oba momka su zaista pokazala da se na njih može računati. Na kraju sudije su pobedu dale Nenadu Jovanoviću, koji je nedavno osvojio i Zlatni rukavicu u Loznici.

Foto: BSS

Boks

- Malo sam vremena imao za odmor. Ali ovakvi pozivi se ne odbijaju. Čestitam malom Sejdiju, bio je odličan, ali moja pobeda je zaslužena.  Moja želja je da za Srbiju u naredne četiri godine osvojim medalju na Evropskom Prvenstvu seniorskom. A onda da nastavim da profi boksom i borim se za titulu u jakoj verziji u Las Vegasu - istakao je Nenad Jovanović, koji kaže da je ovu pobedu posvetio gradu Rumi.

Foto: BSS

Boks

Pobede su zabeležili i Džejlan Toskić, Jababu Mađi, Aleksa Marković i Jovan Nikolić. 
Jovana Nikolića je nedavno na pripreme seniorske reprezentacije pozvao selektor Milan piperski.

Foto: BSS

Boks

Večeras je apsolutno dominirao protiv favorizovanog Igora Rogića.
Bokserski savez Srbije u 2022. godini počeo je realizaciju jos jednog projekta u partnerstvu sa najboljim menadzerom Nemačke Aleksandrom Petkovićem.

Foto: BSS

Boks

- Naši bokseri više neće biti topovsko meso raznih kvazi menadžera, jer će svaki naš bokser imati šansu da uz olimpijski boks, boksuje u Srbiji i profi mečeve. I naravno da  zaradi u Srbiji i da napreduje i na listama profi verzija - istakao je član Upravnog odbora BSS, Mane Marčeta, inače nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore.

Foto: BSS

Boks

A zabeležili smo i da je predsednik BSS Nenad Borovčanin uručio Zlatnu rukavicu za doprinos razvoju bokserskog sporta, promoteru Aleksandru Petkoviću.

Foto: BSS

Boks

BONUS VIDEO: