NESTVARAN USPEH: Zvanično - Srbija ima najboljeg na svetu!


IZVOR: Republika - 30.09.2021 | 16:39


Srpski strelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra zauzima prvo mesto na rang listi Evropske streljačke konfederacije za vazdušni pištolj za 2021. godinu.

Foto: Starsport

Foto: Ilustracija

Kako je saopšteo, među najboljih deset na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca - Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović deseta u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je liste za 2021. objavila već u septembru, jer do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (IŠF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama.

Foto: ST/D. KADIĆ

Damir Mikec u poseti našoj redakciji

Najbolje plasrani Evropljanin u rangiranju IŠF zauzima prvo mesto na evropskoj listi, sledeći drugu poziciju...


Rang liste koje je IŠF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara su konačne za ovu godinu.

U minula dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene: Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku drugi je na svetskoj listi iza olimpijskog prvaka Džavada Forugija (Iran).

Sebić, bronzani u Tokiju, je peti na listi za trostava, Andrea Arsović, osmoplasirana u trostavu na OI je na 13. poziciji u rangiranju IŠF.

Posle troje takmičara rangiranih među „top 10“, najbolji plasman od srpskih strelaca na listama ESK ima Zorana Arunović, koja je na 12.poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj. Andrea Arsović je 18.Evropljanka na listi za vazdušnu pušku, a istu poziciju drži Jasmina Milovanović MK sport pištoljem. Sebić je na 19.mestu za vazdušnu pušku...