Slavni biciklista Armstrong škoirao svet: Dopingom sam dobio rak!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 20.05.2020 | 03:31


Lens Armstrong (48), nekada najbolji biciklista sveta, koji je usled dopingovanja doživotno diskvalifikovan pre osam godina, istakao je da ga je to možda koštalo obolevanja od raka testisa.

Foto: Tanjug/AP

Lens Armstrong

Armstrong, koji je 2012. doživotno suspendovan i čiji su svi trofeji (7) sa Tur d'Fransa oduzeti zbog dopinga, pričao je o počecima, periodu kada je imao kancer testisa...

Lens je važio za najvećeg biciklistu svih vremena, čak sedam puta nosio je žutu majicu na Jelisejskim poljima, ali sve to je palo u vodu kada je priznao da je koristio doping kako bi pobeđivao.

Na pitanje da li je to što je koristio doping uticalo na dobijanje raka testisa, Lens kaže:

- Ne mogu da znam da li je to što sam koristio doping uticalo na dobijanje kancera, ali isto ne mogu isključiti tu mogućnost.

Dokumentarac o Armstrongu biće emitovan 24. maja.

- Samo jednom u karijeri sam uzeo hormon rasta, to je bilo 1996. Već u prvoj profesionalnoj sezoni sam uzimao kortizone, ali Epo je neki viši nivo - rekao je 48-godišnjak.

- Kada sam prvi put uzimao nedozvoljene supstance? Imao sam 21 godinu. Znao sam šta radim, uvek sam pitao i svesno sam to radio, sam sâm birao i donosio odluke - zaključio je Amerikanac.