UDAVIĆEMO IH SVE: S Taša idemo u Tokio!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 18.06.2019 | 03:21


Tašmajdan, istinski hram vaterpola, biće od danas do nedelje svetski centar najpopularnijeg vodenog sporta. Tribine legendarnog beogradskog bazena ugostiće osam reprezentacija raspoređenih u dve grupe, koje će se boriti za pehar Svetske lige, a ulog je veći nego do sada - viza za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Foto: Tanjug/AP

Filip Filipović

Uz rekordan nagradni fond od čak 312.000 evra jasno je da će "delfini" Dejana Savića (44) imati pregršt motiva da "udave" sve rivale. Aktuelni olimpijski i evropski šampioni pohod na Svetsku ligu počinju večeras (21.00, Arena sport 1) protiv Australije, sutra će im rival biti Hrvatska (21.00, Arena sport 1), a u četvrtak Kazahstan (21.00 Arena sport 1).

JAKO OD STARTA

Selektor Dejan Savić imaće na raspolaganju najjači tim, sa izuzetkom povređenog Viktora Rašovića (25).

- Verujem da će nas publika podržati od prvog dana turnira, pa sve do finala, koje ćemo, nadam se, igrati u nedelju. Potreban nam je vetar u leđa sa tribina, koje će za potrebe Svetske lige imati kapacitet od čak 4.000 mesta. Ulog je veliki, nije samo borba za zlatnu medalju već i za mesto na Olimpijskim igrama. Cilj nam je jasan, samo prvo mesto nas zanima. Australija je fizički spremna, uigrana i biće nam ozbiljan rival večeras. O kvalitetima Hrvata ne treba trošiti reči, dok je Kazahstan autsajder - analizirao je protivnike u grupnoj fazi legendarni trener.

SRCEM DO TITULE

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Ovogodišnja Svetska liga specifična je i po tome što se prvi u vaterpolu koristiti video-tehnologija, slično kao VAR u fudbalu. Cilj je da se utvrde sporne situacije kod golova. Kapiten "delfina" Filip Filipović (32) čvrsto veruje u plasman na OI u Tokiju.

- Umor i iscrpljenost nakon naporne sezone na klupskom planu ne sme da bude prepreka za najbolji mogući nastup na Tašmajdanu. Uvek igramo srcem za našu zemlju, tako će biti i ovoga puta - obećao je golgeter Pro Reka.

U grupi A igraju Mađarska, Španija, Kanada i Japan, a eliminacione borbe počinju u petak.