Šampion UFC: 100 od 100 bi Habib dobio Mekgregora


IZVOR: Republika - 11.02.2019 | 22:14


Šampion UFC lake kategorije Rafael Dos Anžus tvrdi da bi zbog svog stila Konor Mekgregor svaki put izgubio od Habiba Nurmagomedova.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Dos Anžus i Konor Mekgregor

Podsetimo, Habib Nurmagomedov je u UFC 229 savladao Konora Mekgregora u četvrtoj rundi, nateravši ga da preda borbu. 

U razgovoru za britanski "San" nekadašnji šampion lake kategorije, naveo je da je Habibova dominacija u "parteru" i taj rvački stil nešto što nikako ne odgovara borcu poput Konora Mekgregora.

- Ukoliko se budu borili 100 puta, svih 100 puta bismo videli isti ishod. Habib bi ga oborio i dobio meč, svak put. Mislim da se Megregor dobro borio u prvih nekoliko rundi, ali da jednostavno nije mogao da iznese pritisak. Kako je borba odmicala, tako je njemu bilo sve teže i zbog toga je izgubio - naveo je nekadašnji šampion. 


Mekgregor i Nurmagomedov nisu držali borbu u okviru oktagona, pošto su borbu preneli i u prve redove gledališta, pa je pomenuti dvojac za to bio sankcionisan.

Konor je dobio šestomesečnu suspenziju, a Habib devetomesečnu. San je objavio da Rafael Dos Anžus želi da se bori sa Konorom Mekgregorom, pošto je njihov prethodno dogovoreni duel otkazan zbog Rafaelove povrede - lom stopala.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Dos Anžus