Trinkijeri posle +30: Ništa fantastično...


IZVOR: Republika - 12.01.2019 | 20:45


Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je uzdržan posle ubedljive pobede njegovog tima nad Krkom, rekavši da je tim uradio šta je trebalo da uradi za pobedu.

 

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

- Bili smo dovoljno ozbiljni da igramo kako treba. Ništa fantastično, ali nije bilo moguće i najvažnije je da smo uradili posao. Imali smo dugu rotaciju, bilo je dobrih momenata, ali bili smo ozbiljni u odbrani tokom cele utakmice. To nam je ključno, ako igramo dobru odbranu, odigramo dobro - rekao je Trinkijeri.

Partizan je pobedio 87:55 i to nakon što je u sredu ubedljivo savladao Albu. Na pitanje koliko ga raduju ovakve vezane ubedljive pobede, Trinkijeri je odgovorio pitanjem: "Da pitam ja vas: koliko dobrih trenera poznajete koji se raduju ovakvim stvarima?". Posle odgovora "ne mnogo", on je kazao: "eto, to je odgovor".

Onda je nastavio malo opširnije.

- Kada sam došao, prvi cilj je bio da shvatim situaciju, šta je levo, šta je desno i šta je pravac. Sada smo snašli pravac - odbrana, odbrana, odbrana i timska košarka. Neće biti uvek sjano, ali svi znamo kako treba da se igra. Nekada nećemo igrati dobro, nekada hoćemo.

Foto: Starsport

Koncentracija, odbrana, postavljena tela. Zato se ne radujem, jer to je 'entry level' za našu ekipu, ali se radujem kako ekipa raste i kako izgleda kao ekipa. Ko treba da dodaje, taj dodaje, ko treba da postavlja blokove, taj postavlja. Ne uvek, ali pokazujemo znake - rekao je trener.

Pokušali su novinari da izvuku komentar o igri Marka Pecarskog, koji je odigrao 20 minuta, najviše od kada je Trinkijeri došao.

- Igrao je 20 minuta, da - kratko je rekao trener Partizana.

Trener Krke Simon Petrov nije imao mnogo šta pametno da doda.
- Očigledno je da je Partizan mnogo bolja ekipa. Mi smo se nadali da ćemo da odigramo malo bolju i malo pametniju utakmicu, ali to je naša realnost i tražićemo našu priliku na drugim utakmicama - rekao je Petrov..