MITROVIĆ: Žal što klupski vaterpolo u Srbiji slabi


IZVOR: Republika - 12.01.2019 | 21:52


Stefan Mitrović je srećan što se Ferencvaroš vratio slavnim danima, zahvalan je klubu što je Jakšiću i njemu omogućio da proslave Božić u rodnom gradu. Ali, kao nekom ko je ispisao zlatne stranice srpskog vaterpolo u sredu uveče nije mu prijala lagana pobede mađarskog prvaka nad Crvenom zvezdom (15:6) u Ligi šampiona.

Foto: starsport

Stefan Mitrović

- Imali smo 10, 12 dana i tek pred duel sa crveno-belima svi smo se okupili. Nažalost, situacija je takva da smo dobili jednu ekipu iz Srbije sa devet golova razlike. Verovatno smo mogli i ubedljivije da pobedimo. Žao mi je što je tako, ali s druge strane se nadam da će se stvari popraviti u našem klupskom vaterpolu, jer od ovog gore teško da može - priča Stefan Mitrović.

Nekadašnji igrač Partizana ističe da je Zakon o sportu omogućio da mađarski reprezentativci igraju u svojoj zemlji i da uz to klubovi angažuju vrhunske strance.

- Među osam najboljih u Evropi sigurno su četiri iz Mađarske. I mi igramo tamo, ima nas dosta, možemo da kažemo da Mađari u neku ruku izdržavaju srpski vaterpolo. Hvala im na tome, jer oni poštuju naš rivalitet i gledaju ga sa sportske strane - ističe Mitrović.

O teškoj situaciji u Partizanu Mitrović nerado priča:

- Imam svoju ličnu priču o Partizanu, držim je za sebe, boli me, ali ne širim je dalje, jer tako je kako je. Želim im sve najbolje.

Trijumf Šapca u Kupu pomalo, ipak, ohrabruje Mitrovića:

- Drago mi je da se vaterpolo igra u Šapcu, u Kragujevcu... To je još jedan podstrek čelnim ljudima u Beogradu, Nišu i ostalim gradovima da se vrate na neke staze. Uostalom, ne mora sve da bude centralizovano. Ako mene pitate voleo bih da Partizan stalno osvaja, ali dobro je da postoji konkurencija.