PORUKA VESLAČA: Imamo kontinuitet, glavni cilj je Tokio


IZVOR: Republika - 02.12.2018 | 20:56


Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović ocenio je 2018. godinu kao uspešnu zbog održanja kontinuiteta osvajanja medalja na najvećoj svetskoj pozornici i za narednu najavio borbu za olimpijske vize u Tokiju.

Foto: Tanjug/AP

- U rezultatskom smislu bitno je da smo bronzom četverca na EP za juniore, bronzom dubl skula Ðerić/Slavnić na EP za seniore do 23 godine i srebrom Marka Marjanovića u skifu na Mediteranskim igrama imali osvajače medalja na velikim takmičenjima. Ostaje žal što se, kada je konkurencija seniora u pitanju, nismo domogli evropskih i svetskih medalja - ocenio je Jevremović.


Ipak, kako je naveo, svi se nadamo se da ćemo uz veliko pojačanje u stručnom štabu, koje smo nedavno dobili angažovanjem slavnog svetskog stručnjaka, Italijana Dnovanija Postiljonea, već naredne sezone i u ovoj, najznačajnijoj kategoriji jurišati na najviše plasmane.

- Prve plodove rada kada su seniori u pitanju, očekujemo u najskorijem vremenskom roku tj. već naredne godine kada će se voditi glavne bitke za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Nadamo se da će nekoliko srpskih posada uspeti da se domogne "vize" za Tokio - poručio je Jevremović.