LJUBIMAC "GROBARA" - Nikolić: Trinkijeri je doneo red u ekipu


IZVOR: Republika - 17.11.2018 | 12:06


Andrea Trinkijeri je probudio Partizan! Italijan je za svega nekoliko nedelja uradio mnogo, a toga je svestan i Aleksej Nikolić.

Foto: Starsport

- Šta se promenilo dolaskom Trinkijerija? Doneo je red u ekipu. I u napadu i u odbrani tačno znamo šta treba da radimo. Još to nije kako bi trebalo da bude, ima mnogo grešeka, ali izgledamo stabilnije i na tome treba da radimo. Energetski smo takođe mnogo bolji. Andrea ima još mnogo toga da nam pokaže i da nas nauči. Tek je početak i on je toga svestan. Znajući ga iz Bamberga mogu da kažem da u svim akcijama i svim detaljima teži perfekciji. Moramo da gledamo napred, da idemo u dvoranu i radimo - rekao je Aleksej Nikolić za "Sport klub".

On tvrdi da nije imao pojma da ća Italijan sesti na klupu  Partiana.

- Nisam znao koliko je realno da će da dođe, video sam u medijima da se piše. Sigurno, što se mene tiče njegovim dolaskom nekako mi je lakše znajuči njegov sisitem i kako razmišlja. Doneo je neke stvari koje nam odgovaraju i postavio sve na pravo mesto. To je prvo što sam pomislio da će da uradi kada je bilo jasno da dolazi u klub - jasan je Nikolić.

Košarkaše Partizana u nedelju očekuje derbi protiv ekipe Budućnosti u ABA ligi. Još uvek nije poznato da li će Rade Zagorac moći da igra na ovom susretu.