LUČIĆ OPREZAN: Neozbiljno je misliti da smo se već plasirali!


IZVOR: novosti.rs - 06.09.2018 | 19:48


Srpski reprezentativac, Vladimir Lučić optimističan je pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket. Smatra da svi igrači moraju dati svoj maksimum jer je princip takmičenja izuzetno težak, a da svaka reprezentacija traži svoju šansu.

Foto: Tanjug/AP

Lučić optimističan!

- Ako neko ne dovodi u pitanje treću poziciju i plasman, mislim da ne pristupa kvalifikacijama dovoljno ozbiljno. Poraz od Nemaca u Novom Sadu je pokazao da sve reprezentacije u ovom sistemu imaju šansu. Biće teško protiv svake od njih, posebno na gostovanjima i zavisno od sastava u kojem igramo. Ovakav sistem daje prednost malim ekipama, ali Srbija zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu i nadam se da ćemo svi dati doprinos odlasku u Kinu.

Nije želeo da komentariše to što su neki igrači otkazali učešće u kvalifikacijama.

- Ovo je trenutak kada i neki od najboljih igrača mogu da se nađu na spisku. I dalje ima otkaza, problema uzrokovanih sistemom takmičenja, o kojem se mnogo polemisalo. Izlišno je nastaviti sa pričom o tome, najbitnije je da damo sve od sebe i ostvarimo dve pobede na početku druge faze kvalifikacija, kako bismo u što boljoj poziciji dočekali naredni "prozor".

Kao ključan meč za plasman vidi predstojeći duel sa Grčkom.

- Ako uzmemo u obzir da se radi o najozbiljnijem protivniku u drugoj rundi, dobro je što nam utakmica sa Grčkom u gostima dolazi u trenutku kada možemo da se okupimo u najboljem sastavu u dosadašnjem toku kvalifikacija. Međutim, ne treba smetnuti sa uma da nas čeka veoma teška utakmica, u kakvom god sastavu da igramo- rekao je Lučić.