FMP nastavlja da se pojačava: Stiže i Kanađanin


IZVOR: Republika - 02.08.2018 | 13:59


Finalista košarkaške Superlige Srbije FMP iz Železnika doveo je još jedno pojačanje. Dres "pantera" naredne tri godine nosiće Kanađanin Amanuel Diresa.

Foto: Starsport

KK FMP

Košarkaš iz Toronta ima 25 godina, a igra na poziciji beka, a naredne tri sezone nastupaće u ekipi iz Železnika koja je nakon centra Duop Reta dovela još jedno pojačanje.

Posle dve godine studiranja u Nešvilu, vratio se Kanadu odnosno na "Rajerson koledž" u Torontu, i postao prva zvezda i strelac tima, koji je dva proleća zaredom dovodio do finala univerzitetskog Fajnal ejta.

Diresa koji je po ocu poreklom Grk, prošle godine bio je član kanadske reprezentacije na Amerikupu , šampionatu Amerike, jedini kao igrač koji je došao sa kanadskog koledža.

Dolaskom Diopa Reta i Diresea, KK FMP nastavio je sa aktivnostima u prelaznom roku, u kome je i dalje osnovna orijentacija pružanje šanse i minuta mladim igračima , koji bi poput mnogih pre njih, dodatno košarkaško znanje i punu afirmaciju stekli u dresu FMP-a, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Kanadski reprezentativac Amanuel Diresa će se staviti na raspolaganje klubu odmah po završetku obaveza u nacionalnom timu Kanade, čiji je član i ovog leta.