Jasikevičijus: Ponosan sam na igrače i klub!


IZVOR: Republika - 20.05.2018 | 18:41


Trener košarkaša Žalgirisa Šarunas Jasekivičijus izjavio je da je ponosan na igrače klub, posle osvajanja trećeg mesta na završnom turniru Evrolige u Beogradu.

Foto: Starsport

Jasikevičiujus je sa Žalgirisom osvojio treće mesto u Beogradu

Žalgiris je posle velike borbe pobedio CSKA 79:77.

- Čestitam igračima, navijačima i celom klubu na sjajnoj sezoni. Igrali smo sjajnu košarku tokom cele sezone. Ponosan sam na njih na svemu štu su uradili, a posebno danas. Igrali smo sjajno, ali smo se onda malo opustili, kao da je došlo do nekog grča, mislili smo da je gotovo, a protiv ekipa kao što je CSKA ne sme da bude opuštanja. Malo je nedostajalo da platimo cenu. Ipak, to ništa ne umanjuje, ovo je odličan rezultat - rekao je trener Žalgirisa.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je teži trenerski ili igrački posao, Jasekivičijus je kazao da je posao trenera "ludnica".

- Trenerski posao je ludnica. Jedan od najtežih poslova. Naravno, ima gorih poslova, ali ako uporedjujemo posao trenera i igrača, ovo je znatno teže. Biti profesionalni igrač u nekom sportu je najbolji posao na svetu, dok u ovom ima mnogo više nervoze i tenzije - rekao je Jasekivičijus.