DŽIKIĆ ISKREN: Ako bude Evroliga - super! Ako je ne bude - opet super!


IZVOR: vijesti.me/Republika - 22.04.2018 | 15:51


Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić izjavio je da je jedan od najvećih uspeha ove sezone to što je njegov tim napunio "Moraču".

Foto: Budućnost Voli

Džikić slavi trijumf Budućnosti

Budućnost je osvojila regionalnu ABA ligu, pošto je u finalnoj seriji pobedila Crvenu zvezdu 3:1.

- Puna podrška je kada ne moraš da pobeđuješ da bi te navijači podržavali - kazao je Džikić, u razgovoru za portal Vice.

On je odgovorio i na pitanje da li će Budućnosti igrati Evroligu naredne sezone i da li će on biti na klupi podgoričkog kluba.

- Ako budem vodio ekipu u Evroligi - super, ako ne budem vodio - super, šta da radim? Naučio sam od pokojnog Ace Petrovića da je najvažnije da se radi - kazao je Džikić, koji je naglasi da je ekipu spremao da osvoji trofej, a ne da se plasira u elitno takmičenje.

Džikić je istakao da su Cedevita i Crvena zvezda bile najjače ekipe u ligi.

- Sa Cedevitom i Zvezdom imamo skor 10:3. To je ozbiljan rezultat protiv najboljih ekipa u ABA, među kojima je jedna projektovana da odbrani titulu, a druga da je osvoji. Mislim da je Cedevita imala najbolji sastav u ABA ligi i da je na startu bio veliki prostor između te dve ekipe i ostalih timova - rekao je Džikić.

Džikić je izdvojio trenutak nakon poraza u drugoj utakmici finalne serije u Pioniru.

- Je l' se sećaš proslave Zvezdinih igrača posle pobede u drugoj utakmici? Ušao sam u našu svlačionicu i pitao ih da li vide koliko se raduju. Pitao sam ih: 'Momci, da li razumete sada koji je odnos njih i nas? Ovo nešto znači - rekao je Džikić.

On se još jednom osvrnuo i na suđenje u finalnoj seriji.

- Kao i u svakom finalu, potenciraju treću utakmicu, jer je visok ulog. U trećoj utakmici Zvezda je imala šut za pobedu, skok za pobedu i nije pobedila. Da li je bilo nekih odluka, OK, ali na obe strane - istakao je Džikić.